Stockholm, Kista,
11
June
2020
|
09:57
Europe/Amsterdam

Covid-19 och etikettindustrin - insikter från Konica Minolta

Sammanfattning

Medan den kontinuerliga utvecklingen av situationen kring Covid-19 har skapat nya och aldrig tidigare skådade utmaningar, kommer etiketter fortsätta att spela en viktig roll i hela den globala kedjan för tillverkning, leverans och användning.

Etiketter är en del av dessa kedjor av grundläggande nödvändigheter och utgör ett viktigt verktyg för att förmedla information. Allt ifrån vardagliga konsumentartiklar som mat, dryck och hushållsprodukter till att tillhandahålla viktig hälsoinformation. Storlek eller vikt, ingredienser, spårbarhet eller allmänna instruktioner - etiketten är avgörande.

Myndigheter i Europa har vidtagit åtgärder för att begränsa den mänskliga och ekonomiska effekten av pandemin och har i många fall släppt listor över kritiska yrken och sektorer som behöver undantag eller vissa undantag i lagarna från krisåtgärderna inom ramen för Covid-19 . En policy från Internationella valutafonden sammanfattar de viktigaste svaren. Även om det inte alltid uttryckligen nämns, är det uppenbart att etiketter och förpackningssektorerna är en väsentlig del av leveranskedjan i två av de mest kritiska sektorerna: hälso- och livsmedelskedjorna.

Etikettindustrin har en avgörande roll

Att hålla logistik- och leveranskedjorna rörliga under pandemin är en fråga för all tillverkning och bredare verksamhet. Etiketter är definitivt en sektor som spelar en avgörande roll för att säkerställa säkra livsmedel och läkemedel som är avgörande för Europa.

Läs mer om effekterna på etikettindustrin i den fullständiga pressreleasen från våra kollegor i Europa!

Om Konica Minolta

Konica Minolta är ett globalt IT-företag som förändrar och revolutionerar framtidens sätt att arbeta. Vi bygger broar mellan papper och digitalisering genom att tillhandahålla innovativa kvalitetslösningar inom print- och IT-infrastruktur och vi utvecklar ständigt våra affärsområden.

Innovation ligger i centrum för allt vi gör. Under de senaste 140 åren har vi kontinuerligt förflyttat gränserna för tekniken genom att skapa revolutionerande produkter och tjänster som förbättrar våra kunders verksamheter.

Konica Minolta sysselsätter idag hela 43 300 medarbetare världen över med en omsättning på cirka 7,7 miljarder euro. Konica Minolta Business Solutions Sweden AB har huvudkontor i Stockholm samt platskontor i Göteborg, Malmö, Kalmar och Falun. Inkluderat fristående återförsäljare finns Konica Minolta representerat på cirka 70 platser i Sverige. Mer information om företaget finns på www.konicaminolta.se